Έτσι την αποκαλούν όλοι όσοι έχουν πραγματοποιήσει ένα ταξίδι την Καστοριά και την έχουν δει από κοντά: Η πιο όμορφη πόλη της Ελλάδας. Και η αλήθεια είναι πως πρόκειται για έναν από τους πιο τοπ προορισμούς στην Ελλάδα, ψηλά στη λίστα των προορισμών για όσους ταξιδιώτες σέβονται τον εαυτό τους. Αμφιθεατρικά χτισμένη σε υψόμετρο 620 μέτρα, η Καστοριά είναι η πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού της Δυτικής Μακεδονίας και εκτός από αντικειμενικά πολύ όμορφη είναι και ατμοσφαιρική. Φωλιάζει ανάμεσα στα δύο βουνά Γράμμο και Βίτσι.

Ταξίδι στην Καστοριά και στη λίμνη Ορεστιάδα

Ταξίδι στην Καστοριά: Λίμνη ΟρεστιάδαΣήμα-κατατεθέν της, η λίμνη της, μια λίμνη-γυαλί, καθρέφτης της ομορφιάς της πόλης και επιβλητική. Το όνομα της είναι Ορεστιάδα. Κάθε ανατολή και δύση εδώ αλλάζει για λίγο με τρόπο μαγικό το τοπίο της πόλης. Όσο για το τοπίο της λίμνης, τις περισσότερες ώρες της ημέρας το συνθέτουν οι πολύχρωμες ψαρόβαρκες δίπλα σε αργυροπελεκάνους και κύκνους. Η ενδιαφέρουσα εικόνα μέσα στην πόλη προέρχεται από το ανακάτεμα βυζαντινών εκκλησιών δίπλα σε πολυκατοικίες, παλιά αρχοντικά δίπλα σε εναλλακτικά καφενεία, μια εικόνα σύνθετη αλλά λειτουργική.

Ταξίδι στην Καστοριά: Άγιοι ΑνάργυροιΗ Καστοριά διαθέτει περισσότερες από 70 βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες. Ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης είναι το Μοναστήρι της Παναγιάς της Μαυριώτισσας (χρονολογείται στο 1802). Βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της λίμνης, πάνω στο δρόμο και χαρακτηρίζεται από θεσπέσιες εξωτερικές και εσωτερικές

Δημοσίευση σχολίου

 
Top