Κινέζοι ερευνητές του South China Agricultural University, που ηγείται της έρευνας ανακοίνωσαν ότι «η τελευταία ανακάλυψη θα είναι μεγάλης σημασίας για την πρόληψη και τον έλεγχο της προέλευσης του ιού».
Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο θανατηφόρος ιός φέρεται λοιπόν να μεταδόθηκε από τις νυχτερίδες στους ανθρώπους μέσω της παράνομης διακίνησης των παγκολίνων, θηλαστικά τα οποία θεωρούνται σημαντικά για την ιατρική στην Ασία.
Ο παγκολίνος είναι ένα θηλαστικό που κινδυνεύει με εξαφάνιση, διακινείται παράνομα και είναι περιζήτητο για το κρέας και τις φολίδες του.
Ο ιός, ο οποίος μόλις χθες σκότωσε 73 ανθρώπους σε μία ημέρα στην Κίνα, πιστεύεται ότι ξεκίνησε σε μια αγορά στην πόλη Γουχάν, στην κεντρική επαρχία Hubei, στην οποία επίσης πωλούνται ζωντανά άγρια ​​ζώα.

Ο χάρτης των κρουσμάτων του κοροναϊού - Τι συμβαίνει στην Ευρώπη

Παγκόσμια ανησυχία εξαιτίας του κοροναϊού, ο οποίος εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς. Στην Κίνα μέσα σε μία ημέρα πέθαναν 73 άνθρωποι και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τις 31.000. Τι συμβαίνει όμως στον υπόλοιπο κόσμο;
Πέραν της ηπειρωτικής Κίνας, του Μακάο και του Χονγκ Κονγκ, έχουν επιβεβαιωθεί πάνω από 240 κρούσματα μόλυνσης σε τριάντα χώρες και περιοχές.

Ευρώπη

Ευρωπαϊκή Ένωση
Γερμανία
Δεκατρία κρούσματα.
Βέλγιο
Ένα κρούσμα.
Ισπανία
Ένα κρούσμα.
Φινλανδία
Ένα κρούσμα.
Γαλλία
Έξι κρούσματα
Ιταλία
Τρία κρούσματα
Σουηδία
Ένα κρούσμα.