Η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας και ο καταρράκτης αποτελούν τις κύριες αιτίες τύφλωσης σε άτομα ηλικίας άνω των 55 ετών.
Οι παθήσεις αυτές προκαλούνται κυρίως από την οξείδωση και την φλεγμονή των οφθαλμών.
Έρευνες έχουν δείξει ότι οι τροφές που είναι πλούσιες σε λουτεΐνη και ζεαξανθίνη μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο χρόνιων οφθαλμολογικών παθήσεων.
Άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι μια διατροφή πλούσια σε βιταμίνες C, Ε, β-καροτένιο, ψευδάργυρο και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορεί να αποτρέψει τις ασθένειες των ματιών που σχετίζονται με την ηλικία.
Δείτε ποιες είναι οι καλύτερες διατροφικές πηγές αυτών των συστατικών:
Πηγη: https://www.onmed.gr
Δημοσίευση σχολίου