Η ετήσια έρευνα της Brand Finance για τις 500 μάρκες με τη μεγαλύτερη αξία, περιλαμβάνει φυσικά και όλες τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Mercedes in Geneva Motor show 2019

Με τον τίτλο Global 500 2020, η Brand Finance διενεργεί κάθε χρόνο μια έρευνα για την αξία των παγκόσμιων brand, η οποία δεν αφορά μόνο τη χρηματιστηριακή αποτίμησή τους. Περιλαμβάνει τη συνολική αξία της κάθε μάρκας -εκφρασμένη σε δις δολάρια- με έμφαση στην παγκόσμια ισχύ που διαθέτει και την αναγνώρισή της από το κοινό. 
Μια μάρκα με ισχυρή παγκόσμια παρουσία αποτελεί τεράστιο περιουσιακό στοιχείο και έχει αξία που πολλές φορές ξεπερνούν τα αντικειμενικά οικονομικά μεγέθη. Αυτό αποδεικνύεται καθημερινά, καθώς αυτοκινητοβιομηχανίες στα πρόθυρα της χρεοκοπίας κατάφεραν, με τη δυναμική της μάρκας, να αντλήσουν τεράστια κεφάλαια και να επιβιώσουν, τόσο πρόσφατα όσο και στο παρελθόν. Μεταξύ πολλών άλλων οι βρετανικές Lotus και Aston Martin, καθώς και η αμερικανική Chrysler, αποτελούν τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα.
Ας δούμε όμως ποιες μάρκες βρέθηκαν στο top ten της παγκόσμια αποτίμησης της αξίας τους και πως αυτή εκφράζεται σε δις δολάρια.
Nissan  Ford   Hyundai   Honda   Porsche   Mitsubishi   BMW   Volkswagen   Toyota


Δημοσίευση σχολίου

 
Top