Εύκολη Τούρτα Γενεθλίων

Ήρθαν τα γενέθλια μου, πήρα αμέτρητες ευχές από όλους σας έτσι και εγώ με τη σειρά μου έπρεπε να σας κεράσω. Ήθελα να φτιάξω μια εύκολη τούρτα, με υλικά που έχουμε στο σπίτι, αν όχι όλα ίσως χρειαστείτε 1-2.
Εύκολη Τούρτα Γενεθλίων
Θα σας πω ότι στην αρχή όταν την έφτιαχνα μου φάνηκε πολύ απλή, αλλά το αποτέλεσμα ήταν ακριβώς αυτό που είχα στο μυαλό μου. Να σας πω δυο λόγια και πάμε να την φτιάξουμε.
Είναι πολύ εύκολη όπως βλέπετε στον τίτλο, δροσερή σα να τρως παγωτό, ελαφριά, ζουμερή σα να την έχετε σιροπιάσει. Δεν λέω τίποτα άλλο πάμε να δείτε τι εννοώ.
Υλικά για το κέικ
200 γρ ζάχαρη
440 γρ γιαούρτι
220 γρ ηλιέλαιο
2 κ.γ μπέικιν
½ κ.γ αλάτι
2 κ.γ υγρή  βανίλια ή όποια άλλη θέλετε
Σαντιγί
450 γρ κρέμα γάλακτος
Γκαναζ
100 γρ κουβερτούρα
80 γρ κρέμα γάλακτος
20 γρ βούτυρο
Προαιρετικά
Μαρμελάδα Μύρτιλο ή όποια μαρμελάδα έχετε
Οδηγίες για το κέικ
Κοσκινίζουμε αλεύρι, μπέικιν και αλάτι και τα αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε το γιαούρτι με τη ζάχαρη να αφρατρέψει, προσθέτουμε σιγά – σιγά το ηλιέλαιο και τη βανίλια.
Εύκολη Τούρτα Γενεθλίων
Συνεχίζοντας το ανακάτεμα προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά με μια Μαρίζ. Χωρίζουμε το μείγμα σε 2 ή 3 ταψάκια 20 εκ. με λαδόκολλα και ψήνουμε 20 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς ανάλογα το φούρνο σας. Όσο ψήνονται τα κέικ συνεχίζουμε με τη σαντιγί, χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος 2-3 λεπτά να πήξει και να γίνει σαντιγί και τη βάζουμε στο ψυγείο.
Εύκολη Τούρτα Γενεθλίων
Μόλις ψηθούν και κρυώσουν τα κέικ βάζουμε ενδιάμεσα σαντιγί και προαιρετικά μαρμελάδα. Συνεχίζουμε το ίδιο και καλύπτουμε το κέικ με μαρμελάδα και σαντιγί.
Εύκολη Τούρτα Γενεθλίων


Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει και κάνουμε την γκανάζ. Ψιλοκόβουμε τη κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα μπολ, βάζουμε τη κρέμα να βράσει, μόλις πάρει βράση κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και τα ρίχνουμε στην κουβερτούρα.
Αφήνουμε 2-3 λεπτά και ανακατεύουμε, καλύπτουμε το κέικ και στολίζουμε όπως μας αρέσει.
Εύκολη Τούρτα Γενεθλίων
Μυστικά.
Μπορείτε να βάλετε μόνο σαντιγί και να μη βάλετε μαρμελάδα
Να βάλετε μόνο σαντιγί  και να μην βάλετε επάνω την γκανάζ.
Αν δεν έχετε βανίλια να βάλετε ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού.
Μη παραψήσετε τα κέικ γιατί θα στεγνώσουν,  και μη χτυπήσετε πολύ ώρα την κρέμα.
Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλια σας !!

Δημοσίευση σχολίου

 
Top